zondag 19 oktober 2008

'Overal in Overijssel': veel kijk- en leesplezier


Hebt u er ook wel eens over gemijmerd? Stel je prikt een willekeurige plek op de kaart en het volgende moment ben je er om te kijken hoe het er uit ziet. Alied van der Meer en Heleen Bosma hebben deze fantasie in praktijk gebracht. Weliswaar waren ze niet in een flits op de plaats van bestemming. Ze hebben er wel met de auto naartoe moeten rijden. De computer heeft zeer precies de plek bepaald die ze gaan bezoeken. En er wordt niet gesjoemeld. Of het nou moeras, bos of een plek midden in een woonwijk is, met behulp van een GPS-systeem komen beide schrijfsters/kunstenaars op de meter nauwkeurig op de aangewezen plek uit.
Aangekomen op de plek kijken ze goed om zich heen, maken filmpjes en foto’s en maken contact met passanten en bewoners uit de directe omgeving. De sfeer wordt opgesnoven en deze wordt verbeeld in een gedicht. Twee weken later delen ze het gedicht uit aan passanten en bewoners en beschrijven de reacties. Al deze activiteiten zijn terug te vinden op de website Overal in Overijssel. Het project loopt al bijna 2 jaar. Maandelijks verschijnt er een nieuwe locatie op de website. 23 locaties zijn nu bezocht, er volgen nog 5 locaties.
Hier vind je een interview met beide 'multimediakunstenaars' in het programma Het Overijssel Hart van RTVOost.

Wanneer u in deze blog attent wordt gemaakt op een website, gaat het meestal om de informatie die erop te vinden is. Hier gaat het niet om de informatie maar om het genieten van prachtige woorden en beelden. Een aanrader!

2 opmerkingen:

essen2punt0 zei

Wat leuk dat je de aandacht hier weer op vestigt. Zo af en toe kom ik het eens op tv tegen en het is inderdaad een fascinerend programma!

steenwijk23 zei

Helemaal mee eens dat je dit aanbeveelt!
ze zijn ook bij ons geweest op de Eese en in Onna Dat gaf leuke resultaten