zaterdag 14 maart 2009

Fietsen en wandelen langs industrieel erfgoed in TwenteHet heeft lang geduurd maar eindelijk zijn er weer dagen dat je met plezier de mountainbike kunt pakken en aan het voorjaar kunt ruiken. Ik rij graag op de bonnefooi mijn rondjes door Twente, eerst tegen de wind in en dan met de wind in de rug weer naar huis.

Soms heb je zin vooraf eens een route te bedenken. Het fietsroutenetwerk, dat zich als een olievlek over Nederland uitspreidt, is sinds een paar jaar een handig hulpmiddel. Je schrijft de nummers van de knooppunten op een stukje papier en fietsen maar.
Wie het sportieve met het leerzame wil combineren kan Fietsen en Wandelen langs industrieel erfgoed in Twente. Eén van de routes, de Spanjaardroute, voert door mijn woonplaats Borne. Hier zijn net als in Hengelo en vooral Enschede veel fabrieksgebouwen verdwenen. Toch is er nog voldoende over om langs te fietsen. Bovendien zijn de voormalige fabrikantenvilla’s en de tuindorpen, die honderd jaar geleden werden gebouwd, de moeite waard om te bekijken.

Nog niet zo veel zin de fiets weer uit de schuur te halen? Luister en kijk dan naar Skik en misschien begint het dan weer te kriebelen.

Geen opmerkingen: