woensdag 22 april 2009

Overijsselse Historische Bijdragen onlineVoor dit weblog veel interessanter nieuws dan de lancering van de World Digital Library is wat het Stamboomforum meldt: de series Overijsselse Historische Bijdragen en haar voorgangers zijn online gezet. Dit betekent dat de belangrijkste serie jaarboeken over de geschiedenis van Overijssel van 1860 tot nu voor iedereen beschikbaar zijn op de website van het HCO.

Het bericht klopt niet helemaal, want een aantal jaargangen zijn nog niet gedigitaliseerd. Ook de zoekfunctie is nog niet optimaal. Met behulp van ‘Snel zoeken in de website’ is al heel wat te vinden, maar nog lang niet alles.

Ik had het bestand al een tijd zien staan, maar zag dat het nog niet helemaal klaar was. Het leek me goed te wachten met een bericht hierover tot het HCO of de VORG, de uitgever van de serie, dit feit zelf wereldkundig maakten. Maar nu komt het Stamboomforum er dus al mee op de proppen. Het kan ook zijn dat ik een bericht hierover gewoon gemist heb.

Bij deze dan.

1 opmerking:

Robert zei

Zoals ook al in het topic gemeld, was deze site al op 22 september 2008 gelanceerd; ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de VORG.