woensdag 13 mei 2009

Het Vergeten Boek – nieuw OBD-weblog!Tineke Datema is één van mijn naaste collega’s. Beiden werken we bij de Unit Informatie- en Analysecentrum (I&A), bij vrijwel iedereen beter bekend als Inlichtingendienst. Tineke is onder meer coördinator van Al@din in Overijssel en van de leeskringen in Overijssel. Bovendien verzorgt ze al vele jaren de aanschaf voor de achtergrondcollectie van de OBD.
Tineke weet veel over boeken in het algemeen en literatuur in het bijzonder en is zeer belezen. Eerder stichtte ze op Librarything al De Parelketting, aanvankelijk een eigen groep voor Overijsselse bibliotheekmedewerkers, maar intussen veel breder qua samenstelling geworden.

Tineke is nu gestart met een nieuw blog, Het Vergeten Boek, waarop ze aandacht besteedt aan boeken die niet meer gelezen worden, maar ooit heel populair waren. Of aan boeken die vrijwel nooit de kast uitkomen, maar waarvan het tijd wordt dat ze ‘uit de kast komen’. Die toch iets bijzonders hebben waardoor ze het verdienen om gelezen te worden.
Tineke zegt het mooi op haar blog: Dit weblog is een aanrader voor iedereen die merkt dat populaire boeken in de bibliotheek altijd uitgeleend zijn.
Voor zover na te gaan is dit blog de enige in zijn soort, een uniek blog dus.

Geen opmerkingen: