woensdag 27 mei 2009

Keesings Historisch Archief: gratis beschikbaar voor bibliotheekledenHet is geen nieuws, want de mogelijkheid bestaat al een tijdje om als lid van de bibliotheek gratis te zoeken in het Keesings Historisch Archief. Het is echter bij weinigen bekend, vandaar dat ik het hier nog eens vermeld.

Keesings Historisch Archief (KHA) is een databank met artikelen en feiten over hedendaagse wereldgeschiedenis. De artikelen worden geschreven op grond van informatie uit diverse bronnen: persbureaus, dagbladen, tijdschriften en andere publicaties.
De belangrijkste feiten en gebeurtenissen in alle landen van de wereld worden systematisch gepresenteerd. Alle jaren vanaf 1946 zijn opgenomen in de databank. Dat zijn bijna 100.000 artikelen.

Hoe te zoeken?

Ga naar www.bibliotheek.nl en klik op ‘Zoek in collectie’ (midden boven). Vul een zoekterm in, b.v. ‘Zwolle’ en klik op Zoek. Rechts bij ‘Alle bronnen’ blijkt dat Keesings Historisch Archief 144 treffers geeft. Klik hier op. Rechts op de webpagina kan men eventueel kiezen voor periode, jaar, of tweede trefwoord. Om een artikel te bekijken moet dan het ledenpasnummer + geboortedatum worden ingevuld.
Er zit veel meer informatie verborgen in KHA dan op het eerste gezicht lijkt. Kwestie van even uitproberen.

Geen opmerkingen: