zondag 10 mei 2009

Willem Wilmink op het spoor: gedichtenreisVan 4 t/m 7 juni vindt het Willem Wilmink Festival plaats. Wilmink stond als dichter/schrijver dicht bij de bevolking. Zijn enorme populariteit is er daar een levend bewijs van. Om dat te onderstrepen is er - als aanloop naar het festival - een bijzondere gedichtenreis door Overijssel gepland. Deze zal plaatsvinden per bus en trein, waarbij op ca. plaatsen in de provincie werk van de auteur wordt voorgedragen en overgedragen. Dat gebeurt onder de noemer 'Wilmink op het spoor....'

Op vrijdag 15 mei en zaterdag 16 mei worden per trein en bus in estafettevorm ca. 20 Overijsselse gemeenten bezocht. Ter plekke zal op het station telkens een korte Wilmink-happening plaatsvinden. Vast onderdeel zijn de voordracht van telkens één gedicht (door Bert de Haan), de overhandiging van een boek (complete werk Wilmink) aan de burgemeester en de plaatselijke bibliotheek. Gedeputeerde Dick Buursink en wethouder Bleeker (gem. Enschede) zullen beide één van de dagen meereizen. Bekende Overijsselaars (onder meer zangers en dichters) zullen op de stations een bijdrage leveren.

Het gehele programma staat nog niet precies vast. Wel is bekend dat op vrijdag 15 mei Enschede, Losser, Oldenzaal, Denekamp, Goor, Holten, Deventer en Olst en op zaterdag 16 mei Hengelo, Almelo, Nijverdal, Zwolle, Steenwijk, Ommen, Hardenberg en Vriezenveen bezocht worden. De feestelijke afsluiting van het project is op zondag in de stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo (vanaf 10.30 uur in Haaksbergen). RTV Oost zal uitgebreid aandacht besteden aan Wilmink op het spoor.

Inmiddels is het exacte reisschema bekend. Kijk hier (onder aan de webpagina).

Geen opmerkingen: