dinsdag 25 augustus 2009

Bloggen is oldskool!?‘Bloggen raakt uit’, aldus het Journaal vanmorgen. Veel bloggers zijn gestopt of overgestapt op Twitter of andere sociale media. Het aantal ‘verweesde blogs’, ook wel spookblogs genoemd, groeit snel. ‘Mooi, krijg je weer meer vrije tijd’, riep mijn echtgenote, die er al vanuit ging dat ik dan ook wel zou stoppen.
Zoals wel vaker gebeurt, brengen de media onderzoeksresultaten of meningen als absolute feiten. In dit geval gaat het om een journalist van NRC-Next die in de blog-materie is gedoken en wel meer conclusies trekt, maar niet alleen negatieve, zoals het journaal doet geloven.
ZBDigitaal wijdt een blogpost aan dit artikel, waar ik graag naar verwijs. Hier is ook een link naar het artikel in de NRC gemaakt.

Ik zit af en toe best in een blog-dip. En van een zomerdip hebben veel bloggers de afgelopen twee maanden last gehad. Er zijn veel mensen op vakantie, er gebeurt veel minder. Maar om nog maar eens de voordelen voor mezelf op te noemen: door een blog bij te houden op je vakgebied blijf je scherp, denk je over ontwikkelingen na, wordt je gedwongen bij te blijven en soms heeft iemand anders ook nog iets aan wat je schrijft. Dit blijkt dan niet zozeer uit het aantal reacties, maar wel uit het aantal bezoekers van een bepaalde blogpost. Het is ook een kwestie van lange adem, door het toenemen van het aantal blogposts, blijken steeds meer bezoekers toevallig (is zichtbaar door te kijken naar de zoekwoorden waarmee men zoekt) op je blog te komen en daar dan te blijven hangen.

Deze blogger gaat met vakantie, zonder laptop – mooi twee weken geen blog aan de kop.

3 opmerkingen:

"Hendrika" zei

Ik lees je weblog met veel plezier: regelmatig interessante informatie waar ik wat aan heb. Ga zo door, zou ik zeggen ;~). Je hebt inderdaad weinig reageerders, maar ik hoop wel dat je veel lezers hebt: je blog is het waard!! Fijne vakantie.

Hetvergetenboek zei

Gewoon doorgaan, je noemt daarvoor voldoende argumenten. Sluit me geheel bij vorige spreker aan.

Hetty Theodora zei

Ook ik lees je blog met heel veel plezier. Het is interessant, ik leer er heel veel van.

Keep blogging, please!