woensdag 7 oktober 2009

Historiën: hier wordt geschiedenis geschrevenNu eens geen blogpost over een nieuwe website, activiteit, uitgave, tentoonstelling, beeldbank etc. Nee, de website Historiën bestaat al vanaf 1 februari 2008 en er is de laatste tijd niets bijzonders over te melden. Toch zou het zo maar kunnen dat sommigen, die in geschiedenis zijn geïnteresseerd, de website niet kennen en dat zou zonde zijn.

Historiën, opvolger van Geschiedenis.nl was een initiatief van Dieter Möckelmann, de man achter Histocasa. De site wordt gevuld door een aantal auteurs met een historische achtergrond. Je vindt actualiteiten op het gebied van geschiedenis, boekbesprekingen, artikelen over geschiedkundige onderwerpen, soms geschreven naar aanleiding van actuele gebeurtenissen. Het gaat om artikelen die je zou kunnen vinden in bekende historische tijdschriften als Historisch Nieuwsblad, maar die nu online staan en voor iedereen beschikbaar zijn. De artikelen zijn niet te lang en niet te kort en vlot geschreven. Handig zijn ook de boekbesprekingen.
Overijsselse onderwerpen o.a. het Twentoldrama, Kasteel de Voorst.
Wat ontbreekt is achtergrondinformatie over de site, hoewel je met googelen wel wat kunt vinden – zie begin van deze blogpost.
Een website zonder veel pretenties met veel inhoud – het tegenovergestelde zien we zo vaak – dus een echte aanrader.

Geen opmerkingen: