dinsdag 26 januari 2010

Beeldbank Hardenberg


Na onder meer Zwolle, Deventer, Enschede, Hengelo, Almelo en de Hof van Twente heeft nu ook het Hardenbergs Archief meer dan 6.000 foto’s, prentbriefkaarten en dia’s online gezet. Daarmee is één derde van het bezit gedigitaliseerd. Het overige deel zal de komende jaren worden toegevoegd. De beeldbank is ook opgenomen in de database op de website Archieven.nl

Het Hardenbergs archief heeft onlangs de beschikking gekregen over particuliere verzamelingen. Deze zijn ook opgenomen in de beeldbank.

Vaak worden in locale beeldbanken de afbeeldingen getoond in een bepaald percentage (b.v. 50%) van de werkelijke kwaliteit. De bezoeker van de website kan dan een kwalitatief hoogwaardige foto bestellen, zodat het archief of historische vereniging er nog wat aan kan verdienen. Ik vraag mij af hoeveel geld dit oplevert en of dat voordeel opweegt tegen het nadeel van teleurstelling van nét geen duidelijke foto te bekijken voor de bezoeker.
De bezoeker van de beeldbank Hardenberg kan de afbeeldingen in volle scherpte bekijken en er kan worden ingezoomd op details. Ook de bijgevoegde informatie bij de foto is duidelijk.

Geen opmerkingen: