dinsdag 19 januari 2010

Opnieuw Erfgoed Design Award Overijssel uigeloofdDe term ‘erfgoed’ van een saai, oubollig en stoffig imago afhelpen en tegelijk ‘het gevoel van Overijssel landelijk communiceren’ (het zijn niet mijn woorden...): dat is de uitdaging die aan ontwerpers wordt gesteld.

Organisator Kunst & Cultuur Overijssel vermeldt verder: ‘Ontwerp kleding, een sieraad, table top, straatmeubilair, een interieur- of gebruiksvoorwerp en neem deel aan OE-DA. Laat je hierbij inspireren door het cultureel erfgoed van Overijssel en ding mee naar een prijs van € 5.000,- en een coachingstraject tot de daadwerkelijke realisatie van het ontwerp. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury in juni 2010 vijf ontwerpen.
Deze vijf genomineerden krijgen de gelegenheid hun ontwerp uit te werken tot een model of prototype. Hiervoor is een bedrag van €1.000,-- euro per genomineerd ontwerp gereserveerd. Medio oktober 2010 wordt de winnaar tijdens een afsluitende manifestatie bekend gemaakt. De genomineerde ontwerpen worden geëxposeerd in museum Twentse Welle.’

De Award wordt voor de tweede keer uitgeloofd. In 2008 won ontwerpster Judith Zeeman met een verpakking voor Deventer koek huisjes voor kinderfeestjes (zie afbeelding hierboven).

Geen opmerkingen: