donderdag 11 maart 2010

Streetview nu in heel Nederland


Boven: De OBD op een zomerse dag. De auto's verraden welke collega's in het gebouw zijn - dus zou je de dag van de week kunnen bepalen waarop de foto genomen is. Mijn auto staat er niet, dus ik was met vakantie, had een vrije dag of was op de fiets - het fietsenhok is helaas niet te zien.

Google Streetview is in Nederland klaar. De meeste wegen en weggetjes zijn vastgelegd op foto. In totaal is er nu zo'n 75.600 kilometer aan Nederlandse wegen opgenomen in Street View waardoor het mogelijk is een virtuele reis door Nederland te maken van Groningen naar Maastricht.
Street View is een functionaliteit in Google Maps waarbij gebruikers beelden 360 graden op straatniveau kunnen bekijken. Om dit voor elkaar te krijgen stuurt de zoekgigant busjes op pad die uitgerust zijn met honderden camera's.

Sinds de lancering van Street View in Nederland in maart 2009 heeft Google veel verzoeken gekregen om Nederlandse hotspots toe te voegen aan de Street View-dienst. Aangezien veel van deze plekken moeilijk te bereiken zijn voor de Google Street View-auto, heeft het bedrijf de speciale Google Trike ingezet, een 114 kilo-zware driewieler fiets, uitgerust met Street View-camera’s.
De volgende attracties zijn via Street View virtueel te bezoeken: de Apenheul, het Archeon themapark, de Aqua Zoo, Avonturenpark Hellendoorn, het Binnenhof, de Dolfinarium, de Efteling, de Kasteeltuinen Arcen, Kinderdijk, Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, Scheveningen Boulevard, Slagharen Attractiepark, het Veenpark, de Wereldtuinen Mondo Verde, Walibi, de Zaanse Schans, Zoo Park Overloon en het Zuiderzeemuseum.

Zie voor uitleg over het gebruik van Streetview een eerdere post op dit blog.

Geen opmerkingen: