dinsdag 20 april 2010

Droomfabriek van Overijssel


Hebben jongeren iets met de provincie? Als ze als iets met de politiek hebben – tegenwoordig – (zegt deze oudere jongere) dan toch zeker niet met de provinciale politiek. De provincie heeft wel iets met jongeren, want zij heeft sinds er een minister voor Jeugd en Gezin is coördinerende taken op het gebied van jeugdzorg. Hoewel, in veel net gepubliceerde partijprogramma’s staat dat die rol in de toekomst meer naar de gemeenten moet.
Tot zover deze omweg naar een nieuwe website van de provincie Jij & Overijssel. Een website 'van en voor burgers van Overijssel', waarop de provincie probeert wat meer in beeld te komen, ook bij jongeren. Een forum, een praatpaal, een magazine worden daarbij ingezet en sinds vorige week twee ‘leuke dingen’ speciaal voor jongeren:
- een ballonnenwedstrijd en een kleurwedstrijd met als prijs een droomballonvaart
- een Droomfabriek, waarbij iedereen een droom (bijvoorbeeld een concreet plan) kan inzenden. De dromen/plannen die de meeste stemmen krijgen worden beoordeeld door de provincie en kunnen ook nog worden gerealiseerd.

Of het aan de geringe publiciteit ligt, of dat jongeren toch niets met de provincie hebben, de deelname is tot nu toe gering. Over een tijdje nog eens kijken of het initiatief in schoonheid sterft, of dat er toch nog mooie dromen op de website te vinden zullen zijn.

Geen opmerkingen: