donderdag 16 december 2010

Overijssel Collectie in the picture

Vanmorgen een eerste groep leden van historische verenigingen op bezoek gehad. Zoals je ook vaak hoort bij andere instellingen: er is veel moois in huis, alleen men (het publiek) weet het niet. Een goede reden om historische verenigingen uit te nodigen en een presentatie te verzorgen over de Overijssel Collectie met aansluitend een rondleiding. Als men eerlijk is geweest tegen mij, vond men het interessant en is er voor een aantal deelnemers een vervolg in de vorm van bezoek aan de leeszaal, lenen van materialen etc.
Om de levendigheid te bevorderen had ik tijdens de presentatie een quiz (met prijs) ingelast. Deze interventie was van korte duur. Een min of meer bekend persoon uit Overijssel uit het nabije verleden moest worden geraden met behulp van steeds meer aanwijzingen die ik zou geven. Na twee summiere aanwijzingen was het al raak – de prijswinnaar had de te raden figuur persoonlijk gekend. Zo duurde de presentatie een kwartier korter dan gepland.
In januari komt er weer een groep op bezoek. Bent u lid van een historische, genealogische, of andere vereniging en bent u geïnteresseerd, neem contact op, dan wordt er weer een nieuwe bijeenkomst georganiseerd.

Geen opmerkingen: