woensdag 2 februari 2011

Verkiezingen voor de Provinciale Staten Overijssel

Hoe was het in 2007
Ook in 2007 hadden de provinciale statenverkiezingen een landelijke uitstraling. Zou het pas geïnstalleerde kabinet Balkenende IV, bestaande uit CDA, PvdA en ChristenUnie een meerderheid behouden in de Eerste Kamer? CDA en PvdA verloren, de grootste winnaars waren SP en ChristenUnie. De coalitie behaalde voldoende zetels in de Eerste Kamer (39) om een meerderheid te behouden.

Hieronder de uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen in Overijssel:De zetelverdeling na de verkiezingen in 2007:Veel informatie beschikbaar over de Provinciale Staten verkiezingen van 2011
Wie nog informatie zoekt over standpunten van politieke partijen of gewoon de aanloop naar de verkiezingen wil volgen heeft de beschikking over een aantal websites:

De bibliotheek helpt u kiezen!Het netwerk van Overijsselse bibliotheken heeft een weblog De bibliotheek helpt u kiezen in het leven geroepen over de verkiezingen met daarop nieuws, de kandidaten, de programma’s en een verwijzing naar de sociale media media (Twitter, Hyves etc.) per politieke partij.

Overijssel kiestDe provincie Overijssel besteedt ook veel aandacht aan de verkiezingen op http://www.overijsselkiest.nl/ Ook hier informatie over kandidaten en programma’s, nieuws en ook interviews met de lijsttrekkers.

KieskompasNatuurlijk is het Kieskompas ook weer ‘van de partij’ met een Overijsselse versie. Wie echt niet weet waarop te stemmen of wie wil controleren of zijn of haar partij nog wel de juiste standpunten verkondigt kan hier weer terecht.

Geen opmerkingen: