donderdag 26 mei 2011

Prijsvraag vernieuwd Overijssels Volkslied

Zo’n twee jaar geleden heb ik het Twentse Volkslied en het Overijssels Volkslied, beide in de uitvoering van het Orkest van het Oosten op YouTube gezet. Het Twentse Volkslied is bijna 15.000 keer bekeken en het Overijssels Volkslied bijna 3.000 keer. Dit kan er op wijzen dat het Twentse Volkslied populairder is bij de Tukkers, dan het Overijssels Volkslied bij de Overijsselaars (!?). Het kan natuurlijk ook aan de melodie liggen. Het Overijssels Volkslied werd voor de gelegenheid gecomponeerd, het Twents Volkslied was een al bestaand drinklied van studenten, waarvan alleen de tekst vervangen werd.



Hoe dan ook, de provincie Overijssel wil dat het imago van haar volkslied wordt opgepoetst en heeft een op jongeren gerichte prijsvraag uitgeschreven met een hoofdprijs van 5.000 euro voor een vernieuwde versie van het oorspronkelijke lied uit 1951. Mp3’s of video’s kunnen worden geupload. Kijk hier voor hoe, wat en waar.

1 opmerking:

Anoniem zei

De inzending is verlengd tot 1 september 2011? Maar...er kan nu al gestemd worden op de verschillende inzendingen. Dat kan toch niet?