zaterdag 25 juni 2011

Bieblog Hengelo: gastrecensies van bekende thrillerauteursIn deze Maand van het Spannende Boek kwam Bieblog Hengelo met een opmerkelijk initiatief. Liefst zes (deels in de regio woonachtige) thrillerauteurs werden bereid gevonden een recensie te schrijven over hun favoriete thrillerauteur c.q. boek.
Peter de Zwaan schreef over de boeken van Robert B. Parker, Roel Janssen over John le Carré, Nicolet Steemers over De verzamelaar van John Fowles, Almar Otten over De dag na morgen van Allan Folsom, Judith Visser over Een stil geloof in engelen van R.J. Ellory, en als slagroom op de taart een uitgebreid verhaal van Tomas Ross over de vergeten auteur Joop van den Broek (1926-1997) en zijn boek Parels voor Nadra (1952).

Toch mooi dat Tomas Ross een lans breekt voor zo’n vergeten auteur, die in zijn tijd moest opboksen tegen formule-auteurs uit binnen- en buitenland. De kwaliteit van zijn boeken werd volgens Ross niet (h)erkend. Van den Broek zou postuum een Gouden Strop moeten worden toegekend.

Lees hier de recensies.

Geen opmerkingen: