woensdag 8 juni 2011

XwashierZelden een bericht zo vaak voorbij zien komen dat dat over xwashier.nl Dat moet dan wel iets heel bijzonders zijn. Het klinkt wel mysterieus.
45 historische plekken in Nederland, z.g. plaatsen van herinnering (aan een veldslag, de mijnindustie, de Romeinen etc.) staan op een website weergegeven. Op een filmpje legt Hans Goedkoop uit wat er bijzonder is aan de betreffende plek. Drie plekken in Overijssel worden in beeld gebracht: de Slag bij Ane, Vollenhove (Durgerdamse vissers) en de Brink in Deventer. Vervolgens worden allerlei personen en zaken toegevoegd die iets met de plek te maken hebben. Zoals b.v. Bert van Marwijk met zijn geboortestad Deventer. Iedereen kan bijdragen toevoegen. Nog niet zo bijzonder allemaal. Het aantal historische plekken is nog beperkt, elk jaar komen er vijftig bij.

Het bijzondere zit hem in de app voor de I-Phone. Daarmee is heel veel mogelijk. Er zijn zelfs prijzen te winnen. Op dit gebied ben ik analfabeet. Gelukkig wordt het allemaal netjes uitgelegd. Kijk hier.

Geen opmerkingen: