vrijdag 21 oktober 2011

Stem op het beste historische verhaal


Foto: De winnaar van de vorige editie van de prijsvraag schreef een historisch verhaal over het Kampereiland.

Prijsvraag Historisch Kippenvel

De opdracht was: Maak een boeiend, spannend of grappig verhaal over de geschiedenis van je eigen huis, plaats of streek en win een prijs. Dat kan op elke manier; een verhaal, gedicht, toneelstuk, film of video, muziekstuk, lied, schilderij.

De verhalenprijsvraag wordt georganiseerd door het Historisch Centrum Overijssel en de Ver. tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis in samenwerking met de Stentor en Tubantia.

Een vakjury kiest drie prijswinnaars. Daarnaast is er een publieksprijs. Iedereen mag via internet stemmen op 1 van de 6 door de vakjury genomineerde inzendingen. De inzendingen zijn gedeeltelijk gepubliceerd in de Stentor en Tubantia en de complete verhalen zijn op de website van deze kranten gezet. Hier kan iedereen de verhalen lezen en een keus maken voor een van de inzendingen. Er kan tot vrijdag 28 oktober gestemd worden.

De bekendmaking van de prijswinnaars vindt plaats op de Dag van de Regionale Geschiedenis en Streekcultuur op zaterdag 29 oktober in de Bovenkerk in Kampen.

Geen opmerkingen: