maandag 31 oktober 2011

Winnaar prijsvraag Historisch Kippenvel voor beste historische verhaal bekend

De opdracht was: Maak een boeiend, spannend of grappig verhaal over de geschiedenis van je eigen huis, plaats of streek en win een prijs. Dat kon trouwens op elke manier; een verhaal, gedicht, toneelstuk, film of video, muziekstuk, lied, schilderij. Uit liefst 118 inzendingen werden vijf verhalen en een filmscenario genomineerd.

De verhalenprijsvraag werd georganiseerd door het Historisch Centrum Overijssel en de Ver. tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis in samenwerking met de Stentor en Tubantia.

Afgelopen zaterdag, tijdens de Dag van de Regionale Geschiedenis en Streekcultuur in de Bovenkerk in Kampen, werden de prijswinnaars bekend gemaakt.Juryprijs: Marjan Maks met Geur van groene appelsPublieksprijs (waarvoor gestemd kon worden op de websites van Twentsche Courant Tubantia en De Stentor): Cisca Neijhof-Bulder met Een bijzondere dag.

Er was ook nog een tweede en derde prijs. Deze gingen resp. naar Diny Kloek-Wermink met het verhaal Mijn eeuwenoude pad en Sietse Smit met De dood van Janna van de Bieste-Kreasgenberg. Een speciale vermelding kreeg de fimtrailer Bonaparte door IGlowMedia leer en werkbedrijf.

Geen opmerkingen: