zaterdag 19 november 2011

Al 229 websites aangemeld voor Geschiedenis Online Prijs


Boven: Website van Historische Vereniging Hasselt won votig jaar in de categorie Historische verenigingen.

Ook dit jaar wordt de door het Historisch Nieuwsblad en Archieven.nl georganiseerde Geschiedenis Online Prijs uitgereikt aan de beste historische website van het afgelopen jaar. Kijk hier voor de winnaars in de jaren 2006-2010. Tot 15 december kunnen websites aangemeld worden.

Overijsselse websites
Op dit moment (19 november) zijn er al 229 aanmeldingen. Het loont de moeite eens te kijken welke websites erbij zitten. Je ontdekt verrassende sites. Er zijn (op het oog) zeven aanmeldingen uit Overijssel, te weten Historische Kring Wederden (Wierden), Heemkunde Borne, Arfgood Buurse, Oud Dalfsen, Landgoed Vollenhoven, HV Avereest, Erve Alferink (Haarle). Zeven op de 229 is niet veel….

Nu ook publieksprijs
In vergelijking met voorgaande jaren zijn er enkele veranderingen aangebracht. Voor het eerst is er een publieksprijs. Vanaf 15 december 2011 tot en met 10 februari 2012 kun je stemmen binnen halen voor de publieksprijs door je website te promoten en de bezoekers van jouw website op te roepen om te stemmen. Hiervoor kun je een banner downloaden. De 10 websites die de meeste stemmen hebben gekregen van het publiek worden op een nader te bepalen datum (half februari) uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

Juryprijs
Een vakjury wijst ook een winnaar aan, een algemene winnaar en een winnaar in drie categorieën (voorheen vier). De nieuwe categorieën zijn: Archiefdiensten, Verenigingen en particulieren, Musea en Themasites.

Geen opmerkingen: