woensdag 23 november 2011

Erfgoed Design Award Overijssel 2011 naar Hannah Bonjer voor ontwerp theedoekenDe Amsterdamse ontwerpster Hannah Bonjer heeft vanavond de Overijsselse Erfgoed Design Award, kortweg OE-DA! gewonnen. Ze kreeg de prijs van 5.000 euro voor twee series theedoeken. Ze won ook de publieksprijs (1.000 euro). Het geld is bedoeld om de ontwerpen op de markt te brengen.

Vanavond werd de prijs voor de derde keer toegekend. In 2008 won Judith Zeeman met een ontwerp voor een Deventer koekhuisje en in 2009 won Jasper Hilkhuijsen met het door hem ontworpen spel Rijksmonumentenjacht.

OE-DA! is een ontwerpwedstrijd voor jonge beginnende ontwerpers tot 35 jaar, studenten design van verschillende opleidingen binnen én buiten Overijssel en studenten van ARTEZ. Zij werden als deelnemers uitgedaagd bestaande erfgoedmotieven te gebruiken in commercieel toepasbare en hedendaagse verleidende ontwerpen. Studenten en jonge ontwerpers krijgen met de Erfgoed Design Award de mogelijkheid om zelfstandig aan hun portfolio te werken en kennis te maken met opdrachtsituaties in de praktijk.

Deze zomer bepaalde de jury welke drie ontwerpen doorgingen naar de finale. De genomineerden kregen de gelegenheid hun ontwerp uit te werken tot een model of prototype. Hiervoor was een bedrag van €1.000,- euro per genomineerd ontwerp gereserveerd. De genomineerde ontwerpen werden deze maand geëxposeerd in museum Twentse Welle. Vanavond werd daar de prijs uitgereikt aan de winnares. De ontwerpen zijn nog tot zondag te bekijken.

3 opmerkingen:

Hendrika zei

Voor de 3e keer?? Vorig jaar - 2010 - is de prijs gewonnen door Nynke Boelens met haar servies M.L.K..

Transisalania zei

@Hendrika
We hebben allebei gelijk, het was wel de derde keer, maar 2009 moet 2010 zijn. In 2010 won Nynke Boelens wel de publieksprijs, niet de juryprijs.

Hendrika zei

Dank voor de correctie :~).