zondag 25 maart 2012

Sallands Erfgoed Show op volle toeren

Hierbij een persbericht van de zeer actieve Stichting Sallands Erfgoed. Ik berichtte al eerder over deze stichting en over de Sallandse Erfgoedshow waarmee ze door Salland trokken. Wegens overdonderend succes is er een tweede ronde van start gegaan. De plaats van de The Voice zanger Erwin Nyhoff, die prachtig in dialect blijkt te kunnen zingen wordt dit keer ingenomen door de Luttenbergse zanger/gitarist Thomas Tijs.Hieronder het persbericht:

Sallands Erfgoed Show op volle toeren

De Erfgoed Show krijgt deze maand een vervolg met vijf optredens in Salland. De show trok dit najaar al volle zalen. Nu zijn Diepenveen, Raalte, Wijhe, Holten en Hellendoorn aan de beurt. De popartiest Thomas Tijs zorgt voor de muzikale omlijsting.“Het is heerlijk om door Salland te toeren”, aldus de geboren Luttenberger. “Ik neem graag een route binnendoor om van al dat groen en die prachtige boerderijen te genieten.” Als jongen reed Thomas Tijs voor het landbouwmechanisatiebedrijf van zijn familie al op de trekker door de hele streek. Nu gaat hij samen met Stichting Sallands Erfgoed “toeren” door de regio. “Geweldig om te doen!”, zegt hij.
Thomas Tijs maakte furore met zijn rockband Damaged Brain. Tegenwoordig zingt hij ook in het dialect. “Dan komt het veel dichterbij”, zegt Thomas. Hij juicht de ambitie van de jonge stichting om karakteristieke boerderijen voor de toekomst te behouden van harte toe. “Ik ben tussen de mooiste boerderijen opgegroeid. Dat doet je wel wat. Ik draag de Sallandse cultuur een warm hart toe.”

De Erfgoed Show vormt een vermakelijk avondje uit met een serieuze ondertoon. Op het programma staan een spoedcursus boerderijkunde en de verkiezing mooiste boerderij van Salland, in afwisseling met muziek en sfeerbeelden van de regio. Stichting Sallands Erfgoed wil met het avondprogramma het bewustzijn van de kracht en schoonheid van Salland versterken.

De shows vinden plaats in:
- Diepenveen (al geweest)
- Raalte op 28 maart (Kruidentuin Mariënheem)
- Wijhe op 12 april (Logtenberg Boerhaar)
- Holten op 17 april (Bonte Paard Dijkerhoek)
- Hellendoorn op 26 april (De Kroon).
Het programma duurt van 20.00-22.00. De tournee is mogelijk gemaakt door subsidies van LEADER en de Rabobank. De entree en consumpties zijn gratis.Verkiezing mooiste boerderij van Salland
De eerste Erfgoed Show hebben vijf pareltjes van boerderijen opgeleverd voor de verkiezing mooiste boerderij van Salland. Tijdens het avondprogramma bepaalt het publiek de mooiste boerderij van het dorp uit de vijf genomineerden. De winnaars van de tien dorpen in Salland strijden via een internetverkiezing om de titel “mooiste boerderij van Salland”. De eigenaar van dit pand wint naast eeuwige roem een gratis onderhoudsinspectiebeurt door Monumentenwacht en een deskundig historisch bouwonderzoek met artistieke impressie van boerderijkenner Everhard Jans. De uitslag en prijsuitreiking volgt tijdens de tweede editie van het Sunny Farm Festival in Heeten op 16 juni.

Geen opmerkingen: