woensdag 18 april 2012

Uitbreiding website Wieiswieinoverijssel.nl
De website www.wiesiswieinoverijssel.nl is het afgelopen jaar dankzij financiële bijdrages van de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds stevig uitgebreid en bevat nu artikelen over meer dan 500 Overijsselaars. Om deze uitbreiding te markeren houden de Overijsselse Bibliotheek Dienst (OBD), Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek (SAB) en het Historisch Centrum Overijssel (HCO) op donderdag 26 april een feestelijke bijeenkomst.

Aanwezigen krijgen deze middag in het Huis van Cultuur en Bestuur in Nijverdal een virtuele tour door de uitgebreide website met geïllustreerde levensbeschrijvingen van personen die van betekenis zijn geweest voor of in de provincie Overijssel.

Lezing Ad van Liempt
Annelies van der Zouwen en Matthijs Dicke, redacteuren van een serie met biografieën van Nederlandse ondernemers, vertellen meer over dit lopende project. De regionale journalist, publicist en programmamaker Ad van Liempt verzorgt deze middag bovendien een lezing met de titel: Waarom WIEISWIE in Overijssel? Omtrent de regionale biografie.

Om te testen hoe het met de Overijsselkennis van de aanwezigen is gesteld, wordt de middag afgesloten met een ludieke quiz over de Overijsselaars die een plekje hebben gekregen op www.wieiswieinoverijssel.nl.

Iedereen is welkom!
Iedereen is welkom om deze bijeenkomst in het Huis van Cultuur en Bestuur in Nijverdal bij te wonen. De bijeenkomst start om 14.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 23 april via info@obd.nl.

Geen opmerkingen: