zondag 26 augustus 2012

Hoog Water: stem op een kunstwerkHoog Water! is een beeldend kunstproject in Overijssel, waarbij acht kunstenaars driedimensionaal werk (installaties, sculpturen) maken op het thema Hoog Water. De acht bijzondere kunstwerken zijn nog te zien tijdens het Stadsfestival Zwolle (1 t/m 8 september).
Een van de kunstwerken wordt aangekocht voor Kunstwegen, een kunstrijke route van Zwolle tot Nordhorn (Duitsland). Daarnaast mag het publiek aangeven welk kunstwerk het meest wordt gewaardeerd. De kunstenaar met de meeste publieksstemmen krijgt: de Beeld van Overijssel 2012 Award en € 1.000,- aan prijzengeld; uitgebreide aandacht in de najaarseditie van kunst- en cultuurmagazine BEELD en een plek op de afsluitende expositie van Hoog Water! in december 2012 in Dalfsen.

Stemmen
Stemmen kan tot en met donderdag 6 september. Zaterdag 8 september wordt tijdens de slotdag van Stadsfestival Zwolle bekendgemaakt wie de meeste publiekstemmen heeft gekregen én welke stemmers een prijs hebben gewonnen. Stemmers worden als stemmer per mail uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Een online presentatie van alle kunstwerken is te zien op de website Jij en Overijssel. Daar vind je ook informatie over de acht deelnemende kunstenaars en hun werk.

Geen opmerkingen: