donderdag 30 augustus 2012

Ook Bibliotheek Enschede als ‘winkel’ ingericht.

Afbeelding: bibliotheek Enter, voorbeeld van een gerestylede bibliotheek

In veel (kleinere) bibliotheken in Overijssel hebben bibliotheekleden al kennisgemaakt met een gerestylede bibliotheek volgens de z.g. ‘winkelformule’. Geen rijen kasten meer met de boeken rug aan rug en bordjes met rubrieken als 100 filosofie en 200 godsdienst. Maar, net als in de boekhandel, veel frontaal geplaatste boeken en displays, en enkele grote rubrieken zoals spannend &actief, reizen, liefde en leven of romantiek & waargebeurd om enkele voorbeelden te noemen. Gebleken is dat het aantal uitgeleende media flink steeg na de ‘make-over’. Degene die de bibliotheek binnenloopt en zich graag laat verrassen door het aanbod is zeer content met de nieuwe bibliotheek. Voor degene die gerichte informatie zoekt wordt het iets lastiger, maar uiteraard heeft de bibliotheek hier rekening mee gehouden. Hulp van medewerkers en een sterk verbeterd aanvraagsysteem zorgt ervoor dat ook de specifieke informatiezoeker aan bod komt.

Ook Enschede
Nu gaat dus ook de bibliotheek van de grootste plaats in Overijssel op de schop. Dit zal de nodige overlast geven, maar volgens planning is in november alles klaar en kent de Enschedeër zijn of haar bibliotheek niet weer.

Speciaal weblog
Op een speciaal weblog heeft de bibliotheek veel informatie gezet over het nieuwe concept en kunt u de vorderingen aan de hand van foto’s en filmpjes volgen en ook uw reacties plaatsen.

1 opmerking:

biebmiep zei

Dank voor dit blog, wij gaan volgend jaar over naar het winkelconcept. Kunnen we alvast wennen... . (de captcha is bijna niet te lezen :~()