woensdag 22 augustus 2012

Opnieuw fotowedstrijd Wiki loves Monuments

Dit jaar wordt voor de derde keer de fotowedstrijd Wiki loves Monuments georganiseerd. Stuur in de maand september je foto’s van monumenten op – ze mogen ook al eerder gemaakt zijn – en maak kans op diverse prijzen. Het is natuurlijk ook een eer wanneer jouw foto in de Wikimedia Commons database wordt opgenomen. Net als vorig jaar zullen alle ingezonden foto’s op een speciale webpagina worden getoond. Kijk hieronder voor het complete bericht:

Afbeelding: De vierde prijs van vorig jaar: De Sint-Nicolaaskerk en begraafplaats op Vlieland. Fotograaf: Theodoor Schipper.

Persbericht
In september 2012 organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments. Dit maal gaat de wedstrijd wereldwijd. Het doel van het evenement is om in een maand zoveel mogelijk foto’s van monumenten onder een vrije licentie beschikbaar te maken. Stuur ook jouw foto’s toe en maak kans op leuke prijzen in verschillende categorieën!

Alle foto's worden geüpload op Wikimedia Commons. Dit gebeurt onder een vrije licentie, om het mogelijk te maken dat ze voor ieder toekomstig doel gebruikt kunnen worden. Wikimedia Commons is de online multimedia-bibliotheek, die bijvoorbeeld voor alle Wikipedia in iedere taal de illustraties verzorgt.
Gedurende de maand september kun je zo veel mogelijk zelfgemaakte foto's van monumenten uploaden. De foto's hoeven niet gemaakt te zijn in september. Aan het eind van de wedstrijd selecteert een jury de foto's die het beste het object representeren. De makers van de winnende foto's krijgen een prijs en erkenning tijdens de prijsuitreiking waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd.

Wiki loves monuments vond in 2012 voor het eerst plaats in Nederland, in 2011 werd het in verschillende Europese landen georganiseerd en dit jaar vindt de wedstrijd wereldwijd plaats.

Kijk hier voor de voorwaarden en de te winnen prijzen.

Geen opmerkingen: