dinsdag 28 augustus 2012

Ria Westerhuis en erotische Drentse poëzie


Dat spreekt natuurlijk menigeen aan: twee mooie dames die erotische poëzie schrijven én voordragen. Ze (Ria Westerhuis en Delia Bremer) daagden elkaar al een tijdje uit met het af en toe schrijven van een erotisch gedicht in de streektaal. In 2009 besloten ze de gedichten te bundelen in Minnezinne. Uiteraard haalden ze met deze uitgave de publiciteit, hetgeen o.a. resulteerde in een optreden in het VARA-programma De Zomer draait door.



Ria Westerhuis werd geboren en groeide op in Overijssel in Oud-Avereest en woont nu net aan de andere kant van de Reest in De Wijk. Behalve bovengenoemde bundel verscheen in 2011 van haar Zundags goed met gedichten geschreven in de streektaal van de Reest. Behalve gedichten schrijft Ria ook verhalen, toneelstukken en liedteksten (o.a. voor Geert Jan Brader).

Zie ook: weblog Woest en Ledig

Ria Westerhuis treedt regelmatig op: solo, met Delia Bremer en/of Marga Kool en/of met diverse andere zangers/musici. Ze treedt overal in het land op, maar zou graag vaker willen optreden in haar geboorteprovincie Overijssel. Kijk voor meer informatie op haar website.

Geen opmerkingen: