zondag 7 oktober 2012

Buurten in Oud-Avereest is mooiste wandelroute

Vorige week werd Buurten in Oud-Avereest uitgeroepen tot wandelroute van het jaar 2012. Dit gebeurde op en door de website OnTrack.

(foto: Het Reestdal.nl)

De route werd gemaakt door Tineke Poortman uit Dedemsvaart, een ervaren wandelaarster die ook allerlei activiteiten op wandelgebied organiseert. Kijk op haar eigen website, waar zij het volgende opmerkt over de winnende wandeling: “De rode draad in de genomineerde route is hoe men vroeger vanuit de buurtschappen van en naar de kerk in Oud-Avereest ging, de zondagse wandeling dus. Belangrijk vind ik de belevenis. De geschiedenis van de omgeving en het effect daarvan op het landschap, dat boeit mij.”

De route “Buurten in Oud-Avereest” is 14 kilometer lang en gaat o.a. over oude onverharde (kerken)paden. Op de website Ontrack staat de volgende info: ‘Vanaf het staartje van de Zuidwolder Rug wandelt u bijna geheel over onverharde (kerken)paden door het oeroude beekdallandschap met het meanderende grensriviertje de Reest naar Oud Avereest. U komt door twee parels van aaneengesloten natuurgebieden; respectievelijk Takkenhoogte en Meeuwenveen. Dit zijn ook dé plekken in het Reestdal voor mysterieuze volksverhalen, witte wieven, sagen en vagebonden.’

Voor wie de route wil uitproberen is er een kink in de kabel. Je moet n.l. abonnee zijn (kosten 17,50 euro per jaar) van OnTrack om gratis wandelroutes te kunnen downloaden. Of je kunt ze als niet-abonnee voor € 2,50 per stuk kopen. Echter: iedereen mag (om te proberen) 1x gratis een route downloaden (zie onderste pijl).

Geen opmerkingen: