zondag 6 januari 2013

Staphorst in beeld


Het idee om een website te maken over Staphorst kwam van onderzoeksjournalist en documentairemaker Geertjan Lassche. De stichting Sous les Arbres nam de taak op zich het plan uit te voeren, de Rabobank Staphorst deed er geld bij en antropologe Wendelien Voogd deed veel research. Het resultaat is de website Staphorst in beeld.

De website moet de cultuur van Staphorst in beeld brengen. Het beeld dat veel Nederlanders hebben van Staphorst komt niet overeen met de werkelijkheid. Op de site staan bijdragen over Staphorst die de afgelopen decennia door filmmakers, fotografen, schrijvers, kunstenaars en onderzoekers zijn gemaakt. Door deze bijdragen te bekijken krijg je een ander beeld van Staphorst dan alleen maar dat van een strenggelovige, gesloten gemeenschap waar de tijd stilstaat.

Een prachtige website, een soort mediagrafie van Staphorst, waarop films te bekijken zijn, maar ook krantenartikelen, radioprogramma’s te beluisteren zijn, informatie wordt gegeven over boeken over Staphorst én over de auteurs etc.

Geen opmerkingen: