dinsdag 19 februari 2013

Informatie over agrarisch erfgoed op AgriwikiEr werd al lange tijd aan gewerkt. De Agriwiki was er op dinsdag 22 januari klaar voor om aan de buitenwereld te worden gepresenteerd. Dit gebeurde samen met de aftrap van Het Jaar van de Boerderij 2013. Oud-minister Cees Veerman opende de agriwiki met een druk op de muis. Agriwiki wordt aangeboden door de Nederlandse boerderijenstichtingen verzameld in de Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland.

Vanaf nu kan niet alleen iedereen op zoek gaan naar informatie, maar ook – en dat is het doel van een wiki - kennis delen en verrijken, zodat de wiki uiteindelijk uitgroeit tot een ware encyclopedie op het gebied van agrarisch erfgoed. De onderwerpsterreinen zijn: boerderijtypologie, bouwhistorie, erven en landschap, herbestemmen, landleven, restauratietechniek en wet- en regelgeving.

1 opmerking:

Hendrika zei

De introductie van deze wiki heb ik gemist... bedankt! Ik mis in eerste instantie vooral illustraties bij de tekst. Ik zal er eens over nadenken om een bijdrage te leveren.