woensdag 27 maart 2013

Paasvuur in Twente, Salland, Kop van Overijssel en de Achterhoek 2013

Kijk hier voor 2014

Elk jaar wordt het moeilijker de Oost-Nederlandse paasvuurtraditie in ere te houden. Met name de gemeenten zitten vanwege de kosten van het opruimen van de restanten etc. niet te springen om de poasboakens. Ook milieuoverwegingen spelen soms een rol. Toch worden ook dit jaar weer als vanouds op Eerste Paasdag overal de boakens ontstoken. In de buurtschappen rond Holten is zelfs een wedstrijd om het grootste paasvuur georganiseerd, deze week te volgen bij Man Bijt Hond.

Paasvuren: waar en wanneer

Kijk hier om te zien waar en wanneer paasvuren worden ontstoken in Overijssel en de Achterhoek. Hier zijn deze plekken op een kaart weergegeven.Boven: Het paasvuur in Espelo bereikte vorig jaar een recordhoogte.

Aantal paasvuren afgelast
Vanwege de aanhoudende droogte (Code Oranje) zijn een aantal paasvuren afgelast. Voor andere paasvuren is het nog onzeker of ze doorgaan. O.m. de windrichting zal op het laatste moment bepalend zijn of de betreffende gemeente toestemming geeft. Ook worden in sommige gemeenten aanvullende eisen t.a.v. de veiligheid gesteld. Zeker niet door gaan de volgende paasvuren: Oldenzaal (Toetersdennen), Vriezenveen (Daarleveenseweg), Den Ham (Ommerweg).
Kijk voor meer informatie ook op regionale en lokale (nieuws)websites

Naast het bekijken van een paasvuur is er meer te doen tijdens de paasdagen.

En voor wie niet perse in Overijssel wil blijven, kijk hier.

Geen opmerkingen: