maandag 25 maart 2013

Regionale uitgaven 2013-7

Rubriek met aanschafinformaties voor collectioneurs in de bibliotheken van Overijssel, maar uiteraard ook voor iedere belangstellende.

Ga voor bestellingen (bibliotheken) naar Bicat Wise – Titels – Besteladministratie – Kies voor IAI’s – Week 2013-13

IAI’s 2013-7

80 jaar in Zwolle : een generatie in 80 portretten / Joop Putten [fotogr. ; interviews en teksten Jolanda van der Meer ... et al. ; red. Menno van der Laan ... et al.]. - Zwolle : W Books, cop. 2013. - 166 p. – ISBN 9789066300309. - € 24,95Tachtig levensverhalen van Zwollenaren van tachtig jaar en ouder. De mensen zijn authentiek geportretteerd, in woord en beeld. Elk verhaal plaatst het Zwolle van de 20e eeuw in een heel persoonlijk en bijzonder perspectief.

Canon van Denekamp : een Twents grensdorp met haar kerkdorpen / met medew. van Willy Beld, Jos Knippers [... et al.], Stichting Heemkunde Denekamp. - Denekamp : Stichting Heemkunde Denekamp, 2013. - (...) p. - € 7,95De Canon van Denekamp bestaat uit veertig ‘vensters’, die een doorkijkje geven naar een even groot aantal thema’s uit de sociale, culturele en geestelijke geschiedenis, van de ontstaansgeschiedenis van het Twentse landschap tot het nieuwe dorpshart van Denekamp dat in 2007 gereed kwam.

Deventer vrouwen van vroeger en nu : wandelroute door de binnenstad / samenst. en teksten: Marja Kroef en Lamberthe de Jong. - Deventer : VVAO afd. Deventer, 2013. - 18 p. - € 2,50In deze stadswandeling worden 19 vrouwen beschreven, vanaf de Middeleeuwen tot in onze tijd. Van melkmeisje tot prinses, van schoolhoofd tot kunstenares, van boekhouder tot wethouder. De wandelroute, die anderhalf tot twee uur duurt, voert door de mooiste straatjes van de oude binnenstad, langs plekken die herinneren aan deze bijzondere vrouwen.

Het bruidsboeket / Catrien Westdijk-Niburg. - Hardenberg : Heijink, 2013. - 187 p. - € 16,50Tweede streekroman van de schrijfster uit Slagharen. Wordt niet via NBD Biblion aangeboden. Inhoud volgens flaptekst: ‘Evelien Corten heeft haar hart verloren aan Willem Mulders. Dat is tegen de zin van haar vader. Hij dwingt haar om te trouwen met Sander Kroons, een welgestelde boerenzoon. Of ze gelukkig is in dit huwelijk?’

Geen opmerkingen: