zaterdag 23 maart 2013

Schenking tijdschrift Eigen Erf aan Overijssel collectieEigen Erf is een Drents-Overijssels familieweekblad dat verscheen tussen 1925-1941. Behalve algemene artikelen, rubrieken en feuilletons bevat elk nummer enkele regionale fotopagina’s met foto’s van gebeurtenissen, jubilarissen, sportwedstrijden, openingen, werkzaamheden en soms fotoreportages over een bepaalde plaats of streek. Fotografen ( o.a. de bekende fotograaf A.J. Brusse) crosten op de motor of in een Studebaker (Brusse) door beide provincies om gebeurtenissen vast te leggen.

Het tijdschrift is bijzonder zeldzaam en gezocht. Opgedoken jaargangen worden nogal eens uit elkaar gehaald en per nummer verkocht. In de loop van de jaren hebben tientallen bezoekers Eigen Erf in de leeszaal in Nijverdal doorgespit op zoek naar bepaalde foto’s. Jammer was het dat maar een gedeelte van de jaargangen aanwezig was.

Bij een kringloopwinkel in het Utrechtse Soest werden drie jaargangen gebracht. Zoekend op internet stuitte men op een blogpost op dit blog over het bijzondere tijdschrift en men besloot de jaargangen Eigen Erf aan de Overijssel collectie te schenken, zodat ons bezit weer een stuk completer is geworden. We zijn de mensen van de kringloop zeer dankbaar. Ze hebben hun aanwinst op waarde geschat, niet verhandeld en er een goede bestemming voor gezocht. Kijk hier welke jaargangen bij de OBD geraadpleegd kunnen worden.Geen opmerkingen: