zondag 21 april 2013

Prachtplekken van Staatsbosbeheer: kies de mooiste plek van Nederland

Staatsbosbeheer organiseert een verkiezing van de mooiste plek van Nederland. Als voorbeeld hebben 12 boswachters hun ‘prachtplek’ op film gezet. Staatsbosbeheer roept het publiek op hetzelfde te doen. Het hoeft geen filmpje van de plek te zijn, een gedicht, lied, verhaal of schilderij mag ook. Kijk hier naar de voorwaarden.

Waarom deze verkiezing
Op de site van Staatsbosbeheer lezen we o.a. het volgende: ‘We hebben ze allemaal: een favoriete plek die ons raakt. Voor de een is het een duintop waar de wind vrij spel heeft, de ander is dol op bloeiende hei, en weer iemand anders wordt geraakt door het mysterieuze bos waar kinderen zo graag spelen. Kortom, plekken waar mensen enthousiast over zijn. Niet alleen omwille van de fraaie natuur, maar ook om wat we erin beleven, herinneren, ontdekken of waardoor we geïnspireerd raken. Staatsbosbeheer is benieuwd naar de favoriete plekken van Nederlanders. Daarom is er de verkiezing van de Prachtplek van Nederland.’ Kijk op www.prachtplekken.nl


Afbeelding: De Sprengenberg bij Haarle werd in 2009 door lezers van De Stentor uitgeroepen tot mooiste plek van Salland.


Afbeelding: Mijn eigen prachtplek: de heuvels rond Ootmarsum (foto: Marcel Mentink)

Geen opmerkingen: