vrijdag 27 september 2013

Dinkelland winnaar Gemeentelijke Landschapsprijs 2013

De gemeente Dinkelland is winnaar van de Gemeentelijke Landschapsprijs 2013. Landschap Overijssel reikt deze prijs jaarlijks uit aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Dit jaar waren de gemeenten Dinkelland, Hardenberg en Wierden kanshebbers.

(foto: Landschap Overijssel)

Motivatie van de jury: 'Dinkelland heeft zich onverstoorbaar ingezet voor het landschap. Dit resulteerde in mooie projecten als Grootschalig boeren in kleinschalig landschap, de Natuurmeetlat en het Casco-beleid voor landschapselementen. In Dinkelland is ook volop meegedaan aan de provinciale projecten Streekeigen huis en erf en Groene en Blauwe Diensten. Vanuit het belang van heel Noordoost-Twente worden de buurgemeenten actief betrokken en worden waar nodig andere organisaties en bedrijven ingeschakeld.'

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Landschap Overijssel, Het Oversticht, Provincie Overijssel en de wethouder van de winnende gemeente in het voorgaande jaar.
De prijs bestaat uit een plaquette en een geldbedrag van vijfduizend euro en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Eerdere prijswinnaars:
2012 Enschede
2011 Steenwijkerland
2010 Staphorst
2009 Deventer
2008 Hellendoorn
2007 Enschede

Geen opmerkingen: