vrijdag 20 september 2013

Kies de mooiste museumstukken van Deventer


Vanaf 23 november is in Museum de Waag de tentoonstelling ‘Deventer Favorieten’ te zien. Wat er dan te zien zal zijn wordt democratisch bepaald. Iedereen mag namelijk een stem uitbrengen, zelfs meer dan één.
Naast de gebruikelijke topstukken op het gebied van geschiedenis en kunst, die elke plaats met een groot historisch verleden bezit, zijn er in Deventer ook stukken die te maken hebben met het industriële verleden of met specifieke verzamelingen zoals verpakkingsblik en speelgoed.

Op de website van het Historisch Museum staan staan zo’n 300 Deventer Favorieten waarop in 6 categorieën gestemd kan worden. Kijk op de website voor de stemprocedure.

Voorbeelden van Deventer voorwerpen die een verhaal vertellen over de geschiedenis van de stad, stadsgezichten en andere kunst, speelgoed, maar ook Deventernaren: het uithangbord van Bussink Deventer koek, een conservenblik boerenkool met worst van Linthorst, een affiche van Auping, een teddybeer, keeper Leo Halle, bijgenaamd de ‘leeuw van Deventer’, meestervervalser Han van Meegeren of de grondlegger van de Moderne Devotie Geert Groote.

Geen opmerkingen: