woensdag 13 november 2013

Boekenfestijn doet Zwolle weer aan

Eens in de paar jaar doet het Boekenfestijn Overijssel aan – locatie: De IJsselhallen in Zwolle. Morgen is het weer zover. Tot en met zondag 17 november is er keus uit meer dan een miljoen boeken.
Kijk hier voor de openingstijden.


Info over het Boekenfestijn
Op de website staat het volgende: ‘In 1981 is De Centrale Boekhandel opgericht. Oprichter Carel van Daalen bood encyclopedieën aan tegen zeer scherpere prijzen door deze rechtstreekse in te kopen en te verkopen thuis en op boekenmarkten. Na een succesvolle start is de boekenkeuze in de loop der jaren enorm uitgebreid met romans, kook-, reis-, kinderboeken, boeken over historie, kunst en nog veel meer. Bovendien werden er nu ook steeds meer aanverwante producten aangeboden zoals cd-roms, kaarten en kalenders. Sinds 1 juli 2009 staan Jan Bloemendaal en Marco Vries aan het hoofd van de Centrale Boekhandel. Beiden waren toen al meer dan 10 jaar betrokken bij de firma. Boekhandels kopen boeken in met recht van retour en kunnen de boeken terugsturen naar de uitgever. De boeken die terugkomen bij de uitgever mogen tegen gereduceerde prijzen wederom op de markt worden gebracht. Het Boekenfestijn koopt deze boeken en restvoorraden op bij uitgeverijen, boekhandelaren en boekenclubs. Ook importeert Het Boekenfestijn boeken, hobby-artikelen en CD-roms rechtstreeks uit Engeland en de Verenigde Staten. Alles wordt vervolgens aangeboden op zelf georganiseerde verkoop­beurzen onder de naam “Het Boekenfestijn”.
Zeventien keer per jaar strijkt het Boekenfestijn neer in verschillende steden in Nederland en België. Elk Boekenfestijn rijden zo’n twaalf trailers vol strips, kinder-, kook-, computerboeken, romans in het Nederlands en Engels en een uitgebreid aanbod hobby-artikelen naar de beurslocatie. Een vast team medewerkers en flexibele oproepkrachten staan elke beurs paraat om de boeken overzichtelijk uit te stallen. Elke dag tijdens de beurs wordt het assortiment opnieuw aangevuld'.

Voor de goede orde, dit is geen advertorial. Als boekenliefhebber wil ik mede-liefhebbers graag wijzen op de mogelijkheid gratis een enorme hoeveelheid boeken tegelijk te aanschouwen.

Geen opmerkingen: