woensdag 6 november 2013

Oost-best nieuwe toeristische site voor Overijssel


Overijssel heeft een nieuwe toeristische website, al wordt die niet zo genoemd. Het is een ‘themaportal’, die ‘het op cultuur, landleven en waterplezier gerichte aanbod van de toeristische regio’s in Overijssel presenteert en ontsluit.’

Apart is dat je met het bedienen van een schuif op de website het aanbod naar eigen smaak kunt instellen. Ben je een cultuurbarbaar die wel van water houdt, dan druk je het cultuuraanbod weg en krijg extra veel aan water gerelateerde tips en aanbiedingen.

De nieuwe themaportal is een initiatief van het Twents Bureau voor Toerisme en MarketingOost, de koepelorganisatie van de toeristische regiomerken Twente, Salland, Vechtdal, WaterReijk , IJsseldelta en Hanzesteden. Door de krachten te bundelen en te focussen op de thema’s cultuur, landleven en water, wil men nieuwe doelgroepen bereiken.

Het Twents Bureau voor Toerisme en MarketingOost gaan de nieuwe themaportal Oost-Best actiegericht inzetten om samen met ondernemers bezoekers te verleiden voor dag- of meerdaags verblijf. Zo wordt van december tot en met februari de focus gezet op het culturele & culinaire aanbod. Aansprekende evenementen als het Dickens Festijn in Deventer, Kerst in Oud Kampen en de Twente Wildtour dienen als kapstok voor meerdaagse arrangementen. Een multimediaal promotieprogramma ondersteunt de actie om ‘winters te komen genieten in Overijssel’. Doel is ook in deze periode de vrijetijdseconomie te stimuleren. Aldus de initiatiefnemers.

Het persbericht vermeldt verder:

Bijzonder aanbod, speciaal uitgelicht
De toeristische regio’s in Overijssel vertegenwoordigen met elkaar een rijk thematisch aanbod. Bijvoorbeeld op het gebied van fietsen, wandelen en kamperen. Zo is Overijssel in twee opeenvolgende jaren (2012 en 2013) door het Landelijk Fietsplatform uitgeroepen tot Fietsprovincie van Nederland. En heeft het met Tubbergen (2001), Rijssen-Holten (2012) en Ommen (2013) drie jaar op rij de Wandel-gemeente van het Jaar in huis. Ook is Overijssel de provincie met het grootste aantal topcampings. Maar liefst elf kampeerbedrijven mogen het internationaal gewaardeerde predicaat ‘Best Camping’ dragen. Fietsen ,wandelen, kamperen, het is thematisch aanbod dat op oostbest.nl speciaal wordt uitgelicht.
Rondstruinen op de website levert veel tips op. De thema’s cultuur en water zijn op zich duidelijk, landleven klinkt wat vaag, maar blijkt vooral te gaan over welness, eten en drinken.

Naast deze nieuwe website is er natuurlijk ook nog Over UIT Overijssel van Tubantia, De Stentor en RTV Oost.

Geen opmerkingen: