donderdag 7 november 2013

Tentoonstelling Honderd jaar Schouwburg in Hengelo

Ingezonden mededeling:


Op 1 november 2013 was het precies honderd jaar geleden dat in Hengelo het Concertgebouw op feestelijke wijze in gebruik werd genomen. En op exact dezelfde plaats waar de huidige schouwburg, het Rabotheater, het stadsbeeld bepaalt.
Cultuur in Hengelo was in die tijd, net als in alle andere geïndustrialiseerde landen, een zaak van de plaatselijke elite.

Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het Historisch Museum Hengelo in samenwerking met het Rabotheater de tentoonstelling ‘APPLAUS ’.

De expositie biedt een breed beeld van de historie vanaf het prille begin, inclusief de originele blauwdrukken met de bouwtekeningen van het eerste Concertgebouw. Er is ook een theaterwand met de enige foto van het oude Concertgebouw.
Veel theaterkostuums. En tientallen oude programmaboekjes uit de eerste jaren.
Bijzonder is een podiumpje. Wie het wil kan er optreden. Ernaast staan grote kledingkasten en een kleedruimte. Op vrijdagmiddag is een fotograaf aanwezig om bezoekers in een door hen gekozen kostuum te fotograferen.

Ook de overige ruimtes van het Historisch Museum zijn ingericht met materialen die verband houden met honderd jaar schouwburg in Hengelo.

Kijk voor de details op de website van het Historisch Museum.

Geen opmerkingen: