zondag 29 december 2013

Meest bekeken blogposts 2013


Je schrijft niet voor de statistieken. Toch is het aardig om achteraf te zien dat sommige blogposts veel aandacht trokken en andere juist weer niet. Ik heb gekeken welke berichten in korte tijd veel bekeken werden. Niet meegeteld zijn de overzichten van Festivals en van Boekenmarkten in Overijssel, die het hele jaar door bezocht worden en totaal enkele duizenden ‘unieke bezoekers’ opleveren. Evenmin de tweewekelijkse rubriek ‘Regionale uitgaven’, die ook vaak gevonden wordt.

Hieronder een aantal berichten die in korte tijd veel gelezen werden:

Het prozaïsche onderwerp Overijsselse voetbalclubs in de Eredivisie staat bovenaan. Voor het eerst sinds de invoering van het betaald voetbal zijn vier Overijsselse clubs in de Eredivisie vertegenwoordigd, hetgeen door oud-Almeloër Tom Egbers nogal eens wordt benadrukt in Studio Sport. Ik maakte een overzicht van de aanwezigheid van Overijsselse clubs in de Eredivisie in het verleden en van wat ze presteerden.

Op 2 staat een signalering van een blogpost van Bob Coret over Genealogie en open data. Hij heeft prachtig op een rij gezet hoe je een stamboom niet hoeft te beperken tot een saaie opsomming van genealogische gegevens, maar deze kunt verrijken en in een context kunt plaatsen door gebruik te maken van gegevens die je kunt vinden in open databronnen.

Op 3 staat het bericht Archief Twentse Courant 1845-1951 digitaal

Veel interesse ook voor de blogpost Twentse Taalbank: prachtig met een enkel minpuntje

En op 5 staat mijn mening over Poparchief Twente, mooi initiatief maar ...

Nog iets over de statistiek. Vanaf december 2012 kreeg ik te maken met een plotselinge mysterieuze terugval van het aantal bezoekers. Zat ik voor die tijd op tegen de tweehonderd unieke bezoekers per dag, een jaar geleden kelderde het aantal met ruim een derde. Geen idee wat de oorzaak was. Het was geen trend die doorzette, maar het aantal bleef het afgelopen jaar hangen op gemiddeld ruim honderd per dag. Wat mij betreft nog genoeg om nog even door te gaan, maar het moet niet gekker worden.

Geen opmerkingen: