zondag 9 februari 2014

Websites 'Varen in de Kop van Overijssel' en 'Mijn Dinkel'

Hierbij graag aandacht voor twee Overijsselse websites, beide watergerelateerd, de een met aandacht voor het meest oostelijke en de andere voor het meest noordwestelijke deel van Overijssel.


Varen in de Kop van Overijssel
Bij Over ons staat: www.varenindekopvanoverijssel.nl is een initiatief van Gula Internetmarketing en Heyrik Media. De eigenaren van beide bedrijven zijn professionals in websites, internetmarketing, journalistiek, fotografie, communicatie en reclame, maar daarnaast liefhebbers van watersport en de Kop van Overijssel. Op Varen in de Kop van Overijssel komen alle specialismen samen. Gula en Heyrik Media zetten hun expertise in ter promotie van watersport in de Kop van Overijssel.

De website lijkt een soort VVV-site met veel toeristische informatie. Alles over watersport in de meest brede zin, nieuws uit de Kop, fiets- en vaarroutes, eten en drinken, overnachten, uitgaanstips, dorpen en steden etc. heeft een plek op de website, die er zeer compleet uitziet.

Ik heb weinig met watersport, ga wel eens een dagje fietsen in de Noordwesthoek, maar dat is geen reden op regelmatig deze site te bezoeken. Dat ik dat wel doe komt door de rubriek Verhalen uit de Kop. Hier veel soms korte maar ook langere artikelen over onder meer allerlei mooie en bijzondere plekken in de Kop met daarbij prachtige foto’s.


Mijn Dinkel
Mijn Dinkel is een mooi project van Wim Ahne. Met het klassieke boek Het land van de Dinkel van W.H Dingeldein als gids gaat hij de Dinkel vanaf de bron bij Holtwick tot de monding in de Vecht bij Neuenhaus in beeld brengen. Om het overzichtelijk te houden heeft hij het geheel ingedeeld in "Hoofdstukken" en "Fragmenten". Al het materiaal is op de betreffende locaties tijdens het wandelen gemaakt. Het gedeelte vanaf de bron tot aan Losser is nu in beeld gebracht, verdeeld over drie hoofdstukken. Het beeldmateriaal bestaat uit een combinatie van filmopnamen en ‘fotografieken’ (een grafische weergave van foto’s). Ziet er goed uit, mooi initiatief!

Geen opmerkingen: