donderdag 24 april 2014

British Pathé zet 85.000 historische films op YouTube


British Pathé, de Britse tegenhanger van het Nederlandse Polygoon-journaal, heeft meer dan 85.000 historische filmpjes op YouTube geplaatst. Het gaat in totaal om meer dan 3500 uur aan beeldmateriaal uit de periode 1910-1976. Prachtige website!

Het archief stond al langer online maar is nu ook op YouTube gezet om het voor de gebruiker makkelijker te maken om de beelden te delen, erop te reageren of ze in te sluiten op andere websites. De beelden worden aangeboden in hoge resolutie en bevatten veel belangrijke momenten van de afgelopen eeuw, zoals het zinken van de Titanic, de overwinning van het Engelse voetbalelftal op het Duitse tijdens de WK van 1966 en unieke filmpjes van beide wereldoorlogen. Kijk op de Homegage bij ‘populaire uploads’, ‘A day that shook the world’ en andere rubrieken.

In de collectie zijn ook meer dan 3.000 filmpjes te vinden die zijn opgenomen in Nederland. RTV Oost heeft enkele bijzondere beelden uit Overijssel op haar website gezet. Ook Geen Stijl zocht een aantal beelden uit. Nog meer voorbeelden op de website van de NOS.

Geen opmerkingen: