donderdag 1 mei 2014

Erfgoedbibliotheek zet Overijsselse collecties in de schijnwerpers


Met enige trots mag ik melden dat de Erfgoedbibliotheek Overijssel nu officieel online staat en binnenkort ook via de lokale bibliotheeksites bereikbaar is. Dinand Webbink (SAB) en ikzelf (RBG) hebben met ondersteuning van Jeroen Barendregt en Dennis Biesma de website ontwikkeld.

Hieronder het persbericht dat vandaag werd verzonden:

De rijke Overijsselse collecties van de Rijnbrink Groep en Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer (SAB) komen tot leven op de nieuwe website Erfgoedbibliotheek Overijssel.

Via erfgoedoverijssel.bibliotheek.nl vinden bezoekers uiteenlopende informatie rondom het Overijsselse historische erfgoed zoals nieuws, weblogs, speciale dossiers, nieuw verschenen titels en een digitale bibliotheek. Op de site staat informatie over Overijsselse schrijvers, maar ook over bijvoorbeeld (historische) wandel- en fietsroutes. Overal op de site staan titels van boeken vermeld die bezoekers rechtreeks via de catalogus kunnen bestellen of reserveren (afhankelijk van de rechten van de gebruiker).

De website is een gezamenlijk initiatief van het SAB en de Rijnbrink Groep en is mede ontwikkeld in samenwerking met JBarendregt Consulting. De erfgoedbibliotheek is rechtstreeks te bereiken. Daarnaast verwijzen de afzonderlijke websites van de Overijsselse bibliotheken naar deze nieuwe site.
2 opmerkingen:

Hendrika zei

Een mooi begin. Een paar opmerkingen. Ik weet niet waar je de afbeelding op dit blog vandaan hebt, er staat een typefout in - Ergoedbibliotheek. Als ik de collectie van de IJselacademie via streaming wil bekijken, loop ik vast, dat bestaat niet meer. Zijn de titels wel te lezen in de collectie e-books van bibliotheek.nl?

Tonny Peters zei

Hendrika, bedankt voor je opmerkingen.
De afbeelding werd meegestuurd met het persbericht. Jij bent de eerste die de fout ziet! Dank daarvoor.
Collectie IJsselacademie ga ik naar kijken.
Maandag zal ik proberen de fouten op te (laten) lossen.