dinsdag 26 augustus 2014

Musical en film over 100 jaar Almelo


Musical Van Katoen en Nu
Honderd jaar Almelo, vervat in een musical. een project waar al maandenlang door vele vrijwilligers en aantal 'beroeps'-acteurs en anderen enthousiast aan gewerkt wordt. De musical Van Katoen en Nu wordt opgevoerd van 10 t/m 20 september.
De setting: Oma Kat (zij is de personificatie de stad Almelo) gaat op haar honderdste verjaardag terug in haar persoonlijke herinneringen en de herinneringen van de stad Almelo. Hoogtepunten en dieptepunten komen voorbij, rijk en arm Almelo komen voorbij, de bloei en neergang van de textielindustrie en vele andere gebeurtenissen.
Bijwonen van de musical kost 25 euro. Inbegrepen is een drie-gangen diner, dat tevens 'een voorspel' is op de stadsmusical. Locatie is het Indië-terrein.
Voor meer informatie kijk hier of op de speciale website.

Film Almelo, Mijn Stad
Parallel aam de stadsmusical Van Katoen en Nu wordt een film vertoond, onder de titel Almelo, Mijn Stad, die werd gemaakt door Peter Schoof. Hem werd gevraagd een film te maken met getuigenissen en historische beelden van, voor, door en over Almeloërs, die een mooi beeld geeft van de ontwikkeling van Almelo. We zien interviews met bekende Almeloërs, die op de hoogte zijn van Almelo's verleden. Naast deze interviews wisselen oude filmfragmenten en oude foto's elkaar af. Ook zingt Peter Schoof zelf het lied 'Almelo, Almelo'.

‘Almelo, Mijn Stad’ wordt dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur doorlopend vertoond in de Amadeuszaal van het Theaterhotel en is gratis toegankelijk. (Schouwburgplein 1). Stadsmusical Van Katoen & Nu is van 10 tot 20 september te zien op het Indiëterrein (Sluiskade Noordzijde 14). Kaartjes zijn te verkrijgen in het Theaterhotel, op zaterdagmiddag in het Levend Museum (Centrumplein 14) en via www.vankatoenennu.nl

Geen opmerkingen: