zaterdag 25 oktober 2014

Bijzonderer weblogs en websites (10): Het Zuiderspoor (Enschede)


Er zijn mensen met een passie voor een heel specifiek onderwerp. Albert Platvoet was al vanaf zijn jeugd besmet met het (model)treinen virus. Hij besloot zo'n 15 jaar geleden zijn oude hobby weer op te pakken. Jarenlang had hij al foto's verzameld van Het Zuiderspoor dat vanaf 1903 in gebruik was en plaatsen Enschede en Ahaus met elkaar verbond. Hij begon met maken van maquettes van de gebouwen langs het traject, een plek voor de spoorbaan had hij niet. Daar was hij zo’n vijf jaar mee bezig, toen hij van een medewerker van Pijp-Lines aan de Pijpenstraat 43 in Enschede te horen kreeg dat de modelbouwwinkel over een kelder van 9 bij 15 meter beschikte, die hij voor de bouw van een modelbaan kon gebruiken. Een jongensdroom kon in vervulling gaan. De modelbaan is wekelijks op vaste tijden voor iedereen te bezichtigen.

De website bestaat uit twee delen. Een historisch overzicht van alles wat met de geschiedenis van de spoorlijn te maken heeft. Hier lezen we ook dat toevallig vandaag precies 40 jaar geleden voor het laatst van het emplacement Enschede-Zuid gebruik gemaakt werd.
Het tweede deel gaat over de bouw van de modelspoorbaan, waarvan liefhebbers van deze hobby nog iets kunnen opsteken.
Mooi dat mensen met veel kennis op een bepaald terrein deze willen delen met anderen middels een website. Bekijk de website hier.

Geen opmerkingen: