vrijdag 21 november 2014

PEC Zwolle in de spotlights bij Historisch Centrum Overijssel

Vanmorgen werd het volgende persbericht verspreid:
Nog nooit in het bijna 105-jarig bestaan is PEC Zwolle zo populair geweest. De verovering van de KNVB Beker zorgde in april 2014 voor een golf van enthousiasme in Zwolle en de wijde omgeving die niet alleen tot de voetballiefhebbers beperkt bleef. Het winnen van de Johan Cruijff Schaal, het eerste Europese avontuur in de clubgeschiedenis tegen Sparta Praag en de goede resultaten in de Eredivisie zorgen ervoor dat de populariteit van PEC Zwolle ongeëvenaard is. Reden voor het HCO om een foto-expositie te maken met mooie beeldherinneringen aan en van deze eredivisieclub.

PEC wint in de bekerfinale van Ajax (foto: Jos van Benthem)

PEC door de jaren heen
De expositie is in zes periodes ingedeeld en bevat beelden van diverse tijdvakken. Zo worden er foto’s getoond uit de tijd van oprichting en de overstap naar het betaald voetbal; de periode dat PEC in de tweede divisie speelde; de jaren waarin Zwolle weer in de naam werd toegevoegd, PEC Zwolle’82 en FC Zwolle. En natuurlijk beelden van de successen uit de recente periode met onder meer de winst in de KNVB bekerfinale!

Activiteitenprogramma
Naast de expositie organiseert het HCO diverse activiteiten voor jong en oud: vertoning van (historische) films van PEC Zwolle, met als hoogtepunt, in de voorjaarsvakantie, dé finalewedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax in zijn geheel; lezingen over de historie van de club, rondleidingen door de expositie met een echte PEC Zwolle-kenner en een speurtocht voor de jeugd met coole verrassing!

FOTOntdekkingen
Onder de noemer ‘FOTOntdekkingen’ brengt het Historisch Centrum Overijssel in eigen huis én op wisselende locaties in de stad unieke historische foto’s van Zwolle in beeld. Foto’s die het verdienen van schatkamer naar toonkamer te worden gehaald.

De expositie wordt op vrijdag 12 december feestelijk geopend, waarbij onder meer PEC-trainer Ron Jans aanwezig zal zijn. De tentoonsteling loopt tot 6 maart.

Kijk ook op de website van het HCO voor meer informatie.

Geen opmerkingen: