woensdag 3 december 2014

Bijzondere tentoonstellingen over Kerst in Hengelo en Ommen

In het Historisch Museum Hengelo en ook in het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen worden rond de kerst speciale exposities gehouden.

Historisch Museum Hengelo
Van zondag 7 december 2014 tot en met zondag 18 januari 2015 is in het Historisch Museum Hengelo een bijzondere overzichtstentoonstelling over Iconen, Kerstkribjes en –stalletjes.
Voor de opening van de tentoonstelling komt Bisschop Polycarpus Augin Aydin, aartsbisschop van de Syrisch Orthodoxe kerk in Nederland, op zaterdag 6 december om 15.00 uur naar Hengelo.


Nationaal Tinnen Figuren Museum Ommen
Van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015 kunnen volwassenen en kinderen de kersttentoonstelling van het Tinnen Figuren Museum in Ommen bezoeken. Dit jaar overheersen tinnen kerstfiguren en - versiering de tentoonstelling.
Veel van deze figuren zijn afkomstig van tinnegieterij Wilhelm Schweitzer uit Diessen am Ammersee. Deze ambachtelijk gieterij is één van de oudste ateliers van tinnen figuren. In 1796 stichtte goudsmid Adam Schweitzer zijn tinnegieterij. Van Sollnhofer leisteenplaten die van de bouw van de Diessener kloosterkerk waren overgebleven maakte Adam gietvormen van heiligenfiguren en amuletten voor pelgrims naar de bedevaartsplaatsen rond de Ammersee.
Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen: