dinsdag 2 december 2014

Meld je favoriete Overijsselse boek aan!


In het voorjaar van 2015 vindt Overijssel Verwoord plaats. Tijdens dit festival worden het Overijssels Boek van het Jaar 2014 in de categorieën fictie en non-fictie en de Dichter bij Overijssel bekend gemaakt. Het is tot en met 31 december 2014 mogelijk een boektitel aan te dragen voor de boekenprijs. Tot en met 15 januari kunnen dichters zich aanmelden. Overijssel Verwoord wordt georganiseerd door Historisch Centrum Overijssel (HCO), Rijnbrink Groep, Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer (SAB), Provincie Overijssel, Stichting Literaire Wandelingen en Netwerk Overijsselse Bibliotheken.

Aanmelden boeken
Wil je er zeker van zijn dat jouw favoriete boek in aanmerking komt? Je kunt een boek voordragen voor zowel de fictie als non-fictie categorie. Het aanmelden kan tot en met 31 december 2014. Uit de aangemelde titels stellen de non-fictie juryleden een short list samen, waaruit zij een winnaar kiezen. Ook de fictie jury stelt een short list samen. Hieruit kunnen de Overijsselse lezers zelf een winnaar kiezen.
Kijk op www.overijsselverwoord.nl voor meer informatie en aanmelden.

Aanmelden dichters
Dit jaar staat de inschrijving wederom open voor professionele en amateurdichters om Dichter bij Overijssel te worden. Wil je meedoen? Stuur dan minstens twee gedichten in op www.overijsselverwoord.nl. Alle gedichten zullen anoniem door een deskundige jury worden beoordeeld. Aanmelden voor Dichter bij Overijssel kan tot en met 15 januari 2015.

Overijssel Verwoord: samenvoeging boekverkiezing en provinciedichter
De organiserende instellingen zetten Overijsselse schrijvers en dichters graag in de spotlight, omdat zij 'ons op een andere manier naar alledaagse dingen laten kijken, omdat ze ons inspireren of ons vermaken'. Voorheen werd dit gedaan door middel van de verkiezing van het Overijssels Boek van het Jaar en de Dichter bij de Provincie. Vanaf 2015 zullen deze twee verkiezingen samen verdergaan onder de naam Overijssel Verwoord. Dit evenement vindt plaats op 4 maart 2015.

Geen opmerkingen: