zondag 21 december 2014

Michel Mulder, Jorien ter Mors en PEC Zwolle winnaars sportverkiezingen Overijssel

Op 5 december werden de 3 genomineerde sportmannen, sportvrouwen en sportploegen bekend gemaakt. Tot en met gisteren kon het publiek online een stem uitbrengen. De genomineerden waren:
Mannen: scheidsrechter Björn Kuipers, schaatser Michel Mulder en springruiter Jeroen Dubbeldam. Mulder en Dubbeldam waren ook al genomineerd bij de landelijke verkiezing.
Vrouwen: voetbalster Anouk Dekker en de schaatsters Jorien ter Mors en Lotte van Beek. Jorien ter Mors was ook landelijk genomineerd.
Ploegen: de volleyballers van Landstede, de voetballers van PEC Zwolle en de handbalsters van Sercodak Dalfsen.

Vandaag werden de winnaars in de studio van RTV Oost bekendgemaakt. Naast de prijzen voor de beste sporters zijn ook de ‘Jaap Stam Award 2014’ (Overijssel-promotie) en de ‘Hennie Kuiper Talententrofee’ uitgereikt.

Sportman van het jaar Michel Mulder


Sportvrouw van het jaar Jorien ter Mors


Sportploeg van het jaar PEC Zwolle

Jaap Stam award Sander Boschker

Hennie Kuiper Talenttrofee Bijzonder is dat aan Annefleur Kalvenhaar, de mountainbikester, die tijdens de beoefening van haar sport om het leven kwam, postuum deze trofee werd toegekend.

Vorig jaar werden Michel Mulder, Jorien ter Mors, Go Ahead Eagles, Hilde Jager (Hennie Kuiper Talententrofee) en Iwan Spekenbrink (Jaap Stam Award) tot winnaars uitgeroepen.
In 2012 waren dat Gerco Schröder, Marleen Veldhuis, de handbalsters van MizuWaAi, Thomas Krol (Hennie Kuiper Talententrofee) en Ben Velthuis (Jaap Stam Award).

Kijk hier voor de winnaars in de jaren 2002-2011.

Geen opmerkingen: