woensdag 28 januari 2015

Digitale platforms met jeugdherinneringen

Jeugdsentimenten.net is zo'n voorbeeld van een website waar de wat oudere medemens zijn of haar jeugdherinneringen kan delen met anderen. Lokaal of regionaal ontstaan er ook steeds meer initiatieven, zo vestigde ik al eens de aandacht op Poparchief Twente.
Onlangs kwam ik er weer twee tegen.

Woelig Hardenberg
Krantenberichten, artikelen, foto's, video's over een episode uit de geschiedenis van Hardenberg die als woelig bestempeld wordt: eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. 'Het was een tijd van muziek en plezier die zich in het centrum van Hardenberg afspeelde, in en rondom café’s en discotheken', aldus de website. Het maken van de website lijkt een een eenmansactie van Henk Stoeten. Ik zie nergens mensen reageren en die mogelijkheid wordt ook niet aangegeven.


Rootie Tootie in de jaren zestig
In Hengelo is men sinds begin vorig jaar in de uitgaans- en muziekgeschiedenis van de jaren zestig en zeventig gedoken. De gevonden feiten, foto's etc. worden toegevoegd al het hierboven genoemde Poparchief Twente.
Op dinsdag 3 februari om 14.00 in Museum Hengelo (Beekstraat 51) organiseert Poparchief Hengelo een interactieve middag over Theo Elschot en zijn Rootie Tootie uit de jaren zestig. Doel is delen van informatie en herinneringen. Aan de hand van foto's, muziek en de inbreng van de bezoekers zelf, probeert men de sfeer van toen terug te halen.


Geen opmerkingen: